fredag 28 januari 2011

Alltiett-kyckling på plåt

Som jag skrev i tidigare inlägg så gillar jag matlagning med minimalt med disk. Hittade detta recept i icas Buffé, men gjorde om det lite. Bjöd min far och syster på detta igår och det fick toppbetyg! Smidigt, gott och lite disk!
Vi tyckte att det skulle bli lite torrt utan sås, så vi gjorde en enkel vitlökssås till.

Ingredienser 6-7 port
2 kg kycklingklubbor
1 kg potatis
3 paprikor
3 rödlökar
1 vitlök
150 gr fetaost
1 dl kalamataoliver
3 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
oregano, torkad
salt
peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och skiva den i ca ½cm-tjocka skivor. Skala och klyfta löken och dela paprikan i ganska breda strimlor. Dela på vitlöken med låt skalet vara kvar.
Lägg allt i en långpanna med ett bakplåtspapper i botten. Ringla över lite olja och rör runt grönsakerna.
Lägg på kycklingen och ringla lite olja även på dem. Krydda med oregano, salt och peppar.
Tillaga i ugnen i ca 40-45 min, tills kycklingen är klar.
Blanda creme fraiche med två pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar. Skär fetaosten i tärningar.
Servera kycklingen med fetaost, oliver och vitlökssåsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar