onsdag 11 augusti 2010

Mango chutney

Mango chutney är något vi använder väldigt mycket här hemma. Det är gott och funkar till väldigt mycket. Den man köper är ganska dyr tycker jag, i alla fall om man vill ha en god. Så jag tänkte att det kan inte var så svårt att göra sin egen. Sagt och gjort. Här kommer resulatet.

Ingredienser

3 paket djupfryst mango
2 chilifrukter
1 liten bit ingefära
1 dl råsocker el. farinsocker
3 msk äppelcidervinäger
1 tsk curry
1 krm salt

Tina mangon och dela den ev i mindre bitar. Klyv chilin och ta bort alla kärnor, finhacka. Riv ingefäran på ett rivjärn och pressa ner saften i en kastrull. Häll på resten av ingredienserna.

Koka upp under omrörning. Låt den sen stå och puttra på svag värme i ca 25 min, eller tills den tjocknat. Rör då och då.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar