Mango chutney är något vi använder väldigt mycket här hemma. Det är gott och funkar till väldigt mycket. Den man köper är ganska dyr tycker jag, i alla fall om man vill ha en god. Så jag tänkte att det kan inte var så svårt att göra sin egen. Sagt och gjort. Här kommer resulatet.
Ingredienser
3 paket djupfryst mango
2 chilifrukter
1 liten bit ingefära
1 dl råsocker el. farinsocker
3 msk äppelcidervinäger
1 tsk curry
1 krm salt
Tina mangon och dela den ev i mindre bitar. Klyv chilin och ta bort alla kärnor, finhacka. Riv ingefäran på ett rivjärn och pressa ner saften i en kastrull. Häll på resten av ingredienserna.
Koka upp under omrörning. Låt den sen stå och puttra på svag värme i ca 25 min, eller tills den tjocknat. Rör då och då.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar