söndag 19 december 2010

Egengjord toffifee

Då var det dags för årets första recept på julgodis. Blev riktigt likt originalet i smaken, dock vart de här lite hårdare i kolan.

Ingredienser ca 25 st
1 dl socker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
50 gr nougat
13-14 hasselnötskärnor
ev. 25-50 gr mörk choklad

Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnadkastrull. Koka utan att röra om i ca 10 min, till 122 grader, eller att den klarar kulprovet.

Skär under tiden upp nougaten i tunna bitar, ca 1 cmx1 cm och dela hasselnötterna. Ställ också upp ca 25 st knäckformar. Ställ kallt.

Lägg på en liten klick mörk choklad när de svalnat.

Fyll formarna till hälften och tryck ner en nötbit och en bit nougat i varje form.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar