tisdag 30 november 2010

Dragonkyckling med ris

Jag brukar diska ur gamla barnmatsburkar och använda när jag fryser in den hemlagade maten. Då vet jag hur mycket hon äter och får hon köpt mat så vet jag att hon blir mätt på det hon får.

Ingredienser ca 5 port
2 morötter
8 små champinjoner
4 små potatisar, mjölig sort
1 liten kycklingfilé
½ gul lök
1 tsk + 1 msk dragon
1 dl grädde
1 dl ris
2,5 dl kokspad

Skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Tärna kycklingen. Lägg allt i en kastrull och fyll med vatten så att det precis täcker. Krydda med 1 tsk dragon och några drag med pepparkvarnen.
Koka upp och låt småputtra till kycklingen är färdig och grönsakerna är mjuka.
Häll av kokspadet, men släng det inte!
Koka riset med kokspadet.
Mixa grönsakerna och kycklingen till önskad konsistens och blanda ner riset. Späd med kokspadet som blev över och grädde. Smaka av med resten av dragonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar