onsdag 17 november 2010

Kycklingköttbullar

Jag snubblade över billig kycklingfärs på Ica igår och tänkte att det vore perfekt att göra små köttbullar av. Så sagt och gjort, det blev små köttbullar som fick åka ner i gårdagens soppa.

Ingredienser 4 port
400 gr kycklingfärs
1 dl ströbröd
3/4 dl mjölk el vatten
2 msk sweet chili-sås
½ tsk salt

Blanda ströbröd, mjölk och chili-sås och låt svälla ca 10-15 min. Blanda ner färsen och saltet och blanda väl.
Smeten blir kladdig och svår att rulla bollar av, så jag klickade ner små bollar i stekpannan. Stek i smör och servera till soppa eller till tex en couscous-sallad.
Det är viktigt att se till att bollarna blir ordentligt genomstekta eftersom det är kyckling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar