måndag 6 september 2010

Tandoorikryddad lax


Efter lite idétorka, förkylning och blindtarmsoperation är jag nu tillbaka.
Jag har på senaste kommit på att indisk mat är väldigt gott! Vi kör fortfarande på den nyttiga linjen. Surfade runt lite och fick inspirationen till det här receptet. Såsen är lite spännande eftersom den och salladen är samma.



Ingredienser 4port

4 laxfilebitar à 125gr
4 tsk tandoorikrydda
1 gurka
1 litet huvud isbergssallad (ca 300-400gr)
4 dl turkisk yoghurt
1 lime
salt
peppar

Sätt ungen på 150 grader.
Halvera gurkan och skiva den tunt. Strimla salladen också tunt. Blanda limesaften med yoghurten och smaka av med salt och peppar. Blanda ner salladen och gurkan. Ställ kallt.
Gnid in varje laxbit med 1 tsk tandoorikrydda. Lägg i en ungsform och kör i mitten av ugnen ca 15 min.
Servera med ris, salladen och mango chutney.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar