tisdag 7 september 2010

Spagetti och tonfisksås

Ett recept på en lite lyxigare variant på den klassiska tomatsåsen med tonfisk. Den fick toppbetyg av sambon!

Ingredienser 4port

2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk tomatpure
1 dl vatten
500 gr krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 kruka basilika
2 burkar tonfisk i vatten
1 citron
1 msk socker
salt och peppar

Finhacka löken och pressa vitlöken. Fräs löken tillsammans i med tomatpuren i olivolja i några minuter.
Häll på tomatkross, vatten och buljongtärningen och koka på svag värme i ca tio min.
Finhacka under tiden basilikan och häll av tonfisken. Blanda ner och smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar.
Servera med spagetti och riven parmesan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar