tisdag 21 september 2010

Fiskgryta med tomat och räkor

Här kommer det utlovade receptet på fiskgrytan, bättre sent än aldrig. Det kallades fiskgryta i orginalreceptet, men jag tycker att det mer är en soppa. Men god var den i alla fall.

Ingredienser 4port
6 potatisar, skalade och tärnade
4 morötter, skalade och tärnade
1 gul lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
2 tsk timjan, torkad
2 msk olivolja
500gr krossade tomater
5 dl fiskbuljong (5dl vatten + 1 buljongtärning)
1 citron
400 gr hoki- eller torskfilé
200 gr skalade räkor

Fräs potatis, morötter, lök, vitlök och timjan i olivoljan. Häll på tomatkrosset och buljongen. Låt koka på svag värme ca 15-20 min, tills morötterna och potatisen är genomkokt.
Smaksätt grytan med citronsaft, salt och peppar.
Tärna fisken och lägg ner den i grytan, koka ca 5 min.
Rör ner räkorna.
Servera med aioli och baguette!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar