Ingredienser 4port
6 potatisar, skalade och tärnade
4 morötter, skalade och tärnade
1 gul lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
2 tsk timjan, torkad
2 msk olivolja
500gr krossade tomater
5 dl fiskbuljong (5dl vatten + 1 buljongtärning)
1 citron
400 gr hoki- eller torskfilé
200 gr skalade räkor
Fräs potatis, morötter, lök, vitlök och timjan i olivoljan. Häll på tomatkrosset och buljongen. Låt koka på svag värme ca 15-20 min, tills morötterna och potatisen är genomkokt.
Smaksätt grytan med citronsaft, salt och peppar.
Tärna fisken och lägg ner den i grytan, koka ca 5 min.
Rör ner räkorna.
Servera med aioli och baguette!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar