lördag 5 februari 2011

Köttgryta med rotsaker

Gjorde även en god och mustig köttgryta till de lilla barnet. Hade hittat billigt högrev som jag frös in i mindre bitar. De rotsaker man använder kan man varierar till oändlighet. Sötpotatis är rotsak som våran lilla tjej älskar! Den är smakar söt och gott och ser smarrigt ut också.

Ingredienser 8-9 port
300 gr nötkött
1 gul lök
1 palsternacka
1 morot

450 gr sötpotatis
500 gr potatis
150 gr morot

4 dl kokspad från köttet
1 dl grädde
1 msk kalvfond

Koka köttet på svag värme tillsammans med lök, morot och palsternacka. Koka tills köttet är så mört att det faller i sär, det brukar ta ca 1-2 timmar.
Skala och tärna rotsakerna och koka dem mjuka.
Koka upp kokspadet från köttet och grädde, smaka av med kalvfond. Red med maizena eller vetemjöl till önskad konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar