lördag 5 februari 2011

Fiskgryta med vittvinssås


Så, då var det dags för lite recept också, inte bara reklam. Det var lägligt nog dags att fylla frysen full med mat till lilla damen innan jag lade mig på operationsbordet.
Det blev en riktigt god fiskgryta som verkligen gick hem hos den lilla finsmakaren.

Ingredienser 7-8 port
125 gr laxfilé
200 gr pangasiusfilé
300 gr rotselleri
300 gr morötter
600 gr potatis
30 cm pujolök
2 dl vatten
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl grädde
½ msk fiskfond

Tärna fisken i små bitar. Dela pujolöken i tre lika stora bitar. Koka fisken med två bitar purjolök, vatten och vin.
Skala och tärna grönsakerna i så stora bitar som ditt barn vill ha. Fin, finhacka den sista biten purjolök. Koka mjukt.
Häll av kokspadet från fisken när den är klar. Spar spadet!
Koka upp spadet tillsammans med grädden och smaka av med fiskfonden.
Blanda grönsaker, fisk och sås till en gryta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar