måndag 21 mars 2011

Jordnötsbiffar med currysås

Vi försöker äta vegetariskt minst en gång i veckan hemma. Det är gott med lite variation och sen är det ju också bra för miljön.
Idén till denna rätt fick jag av en bekant som är vegetarian. Den innehåller massor av gott, men är inte särskilt hälsosam som annars vegetarisk mat brukar vara. Det blev en rejäl sats och till detta gjorde jag en smarrig sås med kokosmjölk och röd currypasta.

Ingredienser ca 5-6 port
4 dl kikärtor, kokade
1 gul paprika
1 gul lök
2 ägg
½ dl kokosmjölk
2 msk inlagd ingefära (den man har till sushi)
2 msk jordnötssmör
1 dl salta jordnötter
1 dl ströbröd

1. Skala och tärna löken och paprikan.
2. Kör alla ingredienser utom ägg och ströbröd i en matberedare till en slät smet.
3. Blanda ner ägg och ströbröd och låt stå och svälla i minst 10 min.
4. Forma biffar och stek i lite olja på medelvärme till de fått fin färg.


Currysås

3½ dl kokosmjölk
1 msk röd currypasta
½ msk fisksås
½ tsk krossade limeblad

Blanda allt i en kastrull och koka upp. Reda av med lite maizena.


Servera allt med ris eller nudlar och lite wokade grönsaker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar